Privacyreglement

Johnny Joker heeft als doel om kinderen op een vrolijke manier gezond gedrag aan te leren. Al onze producten en diensten dragen hieraan bij.

Blijf de baas over je eigen (persoons)gegevens.

 
Waarom vragen we je eigenlijk om toestemming? Het is heel eenvoudig. Vanaf 25 mei 2018 is er een nieuwe Europese regeling rondom gegevensbescherming ingegaan. De regeling zorgt ervoor dat iedereen die met persoonsgegevens werkt dat zo zorgvuldig en duidelijk mogelijk moet doen en geeft de betrokkene het recht om zijn gegevens op te vragen, te corrigeren of te vernietigen.

Wat zijn eigenlijk persoonsgegevens?

 
Je naam, geboortedatum en woonplaats zijn voorbeelden van ‘algemene’ persoonsgegevens. Er bestaan ook ‘bijzondere’ persoonsgegeven. Informatie over je (mond) gezondheid of hoeveel tanden jij hebt is daar een voorbeeld van. Bij Johnny Joker slaan we zowel ‘algemene’ als ‘bijzondere’ persoonsgegevens op. Deze gegevens gebruiken we om jou zoveel mogelijk te kunnen helpen om gezond te blijven. We delen jouw persoonlijke informatie alleen met jou, je ouders (en of verzorgers) en de (mond) zorgverlener die jou behandelt. We verwerken niet meer persoonsgegevens dan noodzakelijk en bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk. Mocht je opeens toch geen goed gevoel hebben dat wij je persoonsgegevens opslaan, dan is het altijd mogelijk om te vragen om je persoonsgegevens te verwijderen. Je kunt dat doen door, zonder opgaaf van reden, een mailtje naar info@johnnyjoker.com te sturen. Zo blijf jij dus altijd zelf de baas over jouw eigen gegevens!

Welke persoonsgegevens slaan we op en waarom?

 
Om te kunnen bepalen hoe goed de zorg rondom je gebit gesteld is, stellen we een aantal vragen. We vragen bijvoorbeeld of je je tandenpoetst en hoe vaak je wat eet of drinkt. Daarnaast kijkt de tandarts, mondhygiënist of preventie assistent naar je gebit, telt je tanden en kiezen en beoordeelt hoe gezond ze zijn. Door dit netjes vast te leggen in ons systeem en het te herhalen in de tijd kunnen we je inzicht en persoonlijk advies geven. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste vragen die we stellen, wat voor type persoonsgegevens het gaat en waarom we ze vastleggen.

Type persoonsgegevens

Waarom?

Voornaam

Algemeen

Om je persoonlijk aan te kunnen spreken

Geslacht

Algemeen

Om te weten of je een jongetje of meisje bent

Geboortedatum

Algemeen

Om te weten hoe oud je bent

Postcode

Algemeen

Om te weten in welke regio je woont

Email-adres

Algemeen

Om een uitslagrapport te kunnen mailen (niet verplicht)

Voeding

Bijzonder

Om te weten wat en hoe vaak je eet en drinkt

Poetsen

Bijzonder

Om te weten of, hoe vaak en goed je poetst

Tellen

Bijzonder

Om te weten welke tanden heb je al hebt

Plak-score

Bijzonder

Om te beoordelen hoe schoon je gebit is

Gaatjes

Bijzonder

Om te beoordelen hoe gezond je gebit is

 

Wetenschappelijk onderzoek

 
Om het programma telkens een beetje beter te maken en erachter te komen waar nog behoefte aan is doen wij samen met een aantal universiteiten, waaronder de Radboud Universiteit Nijmegen en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers zijn niet geïnteresseerd in specifieke resultaten van jou, maar in de algemene resultaten van alle kinderen samen. Bijvoorbeeld hoeveel kinderen onder de vijf jaar in Limburg gezonde tanden hebben en of dat aantal erg verschilt met kinderen uit Groningen. Het is belangrijk te benadrukken dat alle verzamelde informatie anoniem wordt verwerkt en vertrouwelijk wordt opgeslagen. Door toestemming te geven werk je mee om de kennis rondom (mond) gezondheid te verbeteren. Die nieuwe kennis schrijven wij op en publiceren wij in (wetenschappelijke) tijdschriften. Op deze manier delen wij onze kennis met anderen. Samen proberen wij hiermee de wereld een beetje leuker en gezonder te maken. Te gek als jij daarbij helpt!

Vragen?

 
Heb je ideeën, vragen of suggesties dan kun je contact opnemen met een van de initiatiefnemers van Johnny Joker en onderzoeker aan de Radboud Universiteit Dr. Marnix Hoppener via m.hoppener@let.ru.nl