JOHNNY'S POETSSALON VOOR MONDZORGPRAKTIJKEN

Een leuke en handige manier om NOCTP door te voeren in uw praktijk

Johnny’s Poetssalon maakt een bezoek van kinderen aan uw praktijk nóg leuker. Bovendien helpen de handige tools van Johnny’s Poetssalon u om de NOCTP-methode (Nexø-model) in uw praktijk door te voeren. Onder andere door het proces en de afsprakeninterval te stroomlijnen met handige software en door te helpen met gedragsverandering bij ouders en kinderen. Voor dat laatste heeft Johnny’s Poetssalon allerlei vrolijke materialen beschikbaar.

Wil je meer weten over Johnny Joker? Ga naar www.johnnyjoker.com

JOHNNY'S TANDENMETER: SOFTWARETOOL VOOR NOCTP

De Tandenmeter

De Tandenmeter is een innovatieve softwaretool waarmee u op een leuke en handige manier poetsgedrag, voedingsgewoonten, plakscores en caviteiten in kaart brengt. Het vormt in feite de basis van Johnny’s Poetssalon. Door de vrolijke gebruikersinterface van de Tandenmeter is het voor ouders en kinderen leuk om meteen mee te kijken naar de dingen die goed gaan en de dingen die beter kunnen. Ook laat de tool zien binnen welke termijn het kind weer een afspraak krijgt. Niet alleen mondzorgpraktijken krijgen een inlog. Het kind krijgt een eigen pagina in de Tandenmeter zodat ouders en kind thuis de belangrijkste bevindingen nog eens kunnen nalezen.

Wil je meer weten over Johnny Joker? Ga naar www.johnnyjoker.com

VROLIJKE EDUCATION ENTERTAINMENT MATERIALEN

Education entertainment materialen

Johnny’s Poetssalon gebruikt entertainment education als communicatievorm. Dat betekent dat voorlichting over goede gebitsverzorging en voeding in de vorm van amusement wordt gebracht, zoals boekjes, spelletjes en andere leuke give-aways. Uiteraard sluiten de materialen aan bij de situatie en de leeftijd van het kind (vanaf het eerste tandje tot ongeveer 10 jaar). De Tandenmeter geeft aan welke materialen in welke situatie geschikt zijn. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • Het flapboekje ‘Johnny is zijn tandenborstel kwijt’ voor dreumesen en peuters.
  • Johnny Joker houdt zijn kiezen op elkaar (boekje voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar over het nut van tandenpoetsen met motivational interviewing technieken)
  • Johnny’s (Tand)Plakboek (boekje voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar over tandplak)
  • Johnny’s Wisseltrofee: een speciaal cadeautje voor kinderen die wisselen
  • Poetssticker voor op de spiegel (beloningssysteem)
  • Johnny’s waterdrinkspel
  • Poetsdiploma
  • Poetsmedaille
  • Materialen voor poetsinstructie, zoals een Johnny Joker poetspop.

Wil je meer weten over Johnny Joker? Ga naar www.johnnyjoker.com

AANKLEDING VAN UW PRAKTIJK

Aankleding van uw praktijk

Wilt u uw behandel- en/of wachtkamer kindvriendelijk maken, bijvoorbeeld met een kleurrijke banner of muursticker met lachspiegel? We vinden niets leukers dan samen met u iets moois verzinnen!

Wil je meer weten over Johnny Joker? Ga naar www.johnnyjoker.com

JOHNNY JOKER EN DE MONDZORG

Johnny Joker is een Nederlands initiatief dat zich richt op het aanleren van gezond gedrag bij kinderen door middel van entertainment education. Dat betekent dat voorlichting en amusement worden geïntegreerd in het streven naar gedragsverandering.

Johnny Joker’s visie op de mondzorg

Johnny Joker staat voor happy & healthy kids. Wij zijn ervan overtuigd dat je niet jong genoeg kunt beginnen met het aanleren van gezond gedrag. Het is dan ook geen toeval dat we ons eerste boekje, Johnny Joker houdt zijn kiezen op elkaar, geheel gewijd hebben aan het stimuleren van goed poetsgedrag. Cariës is gedragsziekte nummer 1 en heeft verstrekkende gevolgen voor de kwaliteit van leven, mondgezondheid en algemene gezondheid van kinderen en later als volwassenen. Maar hoe motiveer je een kind om zijn gebit goed te verzorgen? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen langetermijngevolgen als gaatjes niet overzien. Wat dan wel werkt? Humor en motivational interviewing. Deze elementen staan in onze aanpak dan ook centraal.

Onderzoek

Johnny Joker wil mondzorgprofessionals ondersteunen met leuke én effectieve tools om het gedrag van kinderen positief te beïnvloeden. Wij willen daarin steeds beter worden en daarom doen wij onderzoek, ook in de mondzorg.

Prijslijst of informatie ontvangen?

Stuur ons een mail en wij nemen contact met u op.